Karpalon voimalla ---
Supermarjojen parhaimmistoa. Ja maku, jonka kuvailemiseen eivät sanat riitä. Oman tiensä kulkijoiden kasvattama. Kirpeän herkullisuuden ystäville. Vanhoille ja uusille karpalofaneille. Tämä pienen pieni marja tarjoaa suuria elämyksiä.
Pohjois-Amerikan soilta kotoisin
Karpaloa löytyy niin koillisosista kuin luoteesta. Ja suoalueilta niiden välistä. Tämä auringosta nauttiva marja on yksi kolmesta pohjoisamerikkalaisesta tosiklassikosta hedelmien ja marjojen keskuudessa. Karpaloita voi bongata kasvin pitkiltä varsilta suoalueilla (ja suo tarkoittaa ihan vain kostean kimmoisaa, pehmeäpohjaista maata).
Kaiken se kestää
Karpalo on taistelija. Ja ihan vain hyvällä tavalla. Tämä kasvi rakastaa soiden kosteaa maaperää. Se sietää vaivatta jopa hyytäviä talvia. Karpalo on marjana aivan omaa luokkaansa kestävyydessä. Aina tilaisuuden tullen se myös nauttii auringosta.
Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla. Yksi vaihtoehto on kerätä marjat kuiviltaan. Tällöin jättikokoisen ruohonleikkurin näköinen laite "kampaa" tummanpunaiset marjat irti varsista. Vaihtoehtoinen tapa on sadonkorjuu veden avulla. Silloin karpalosuolle laskettua vettä hämmennetään maailman suurimmilla vispilöillä. Kypsät marjat nousevat veden pinnalle. Siitä on kiittäminen niissä olevia pikkuruisia ilmataskuja.
Makuaistin valloittavaa herkullista kirpeyttä. Tiedäthän, miltä raikkaan viileä tuulenvire tuntuu iholla? Tuon tunteen voi myös maistaa! Jokainen suupala täynnä samaa ihanaa elämystä. Maku, joka saa aistit heräämään hetkeen.
"Karpalo on ainutlaatuinen ja erityinen kasvi. Sadonkorjuun kauneus, yhdessä työskentely perheenä sekä viljelijäyhteisössämme muodostuneet ystävyydet tekevät tästä elämäntavasta varsin antoisan."
Shawn Cutts, viljelijä-omistaja
Karpalon voimaa pitkillä perinteillä
Did you know?
Karpalon ensimmäiset käyttötavat
Huippuravinteikasta selviytymisruokaa
Energiaa hyytäviin talvikeleihin ja metsästysreissuille. Amerikan intiaanit kutsuivat sitä aikoinaan nimellä "pemmican". Karpaloa ja kuivattua lihaa sisältävä muhennos säilyy kaapissa erittäin pitkään.
Lääkinnällinen luonnontuote
Karpalolla on pitkät perinteet terveyden parantajana. Feel free wordsmith….
Kangasväri
Karpalomehun kaunista väriä on käytetty pitkään luonnollisena kangasvärinä; sillä on saatu hehkuvan punaista ja vaaleanpunaista niin mattoihin, huopiin kuin vaatteisiin.
Karpalokastikkeen tarina alkoi jo kauan sitten
Karpaloa sisältävät herkut eivät suinkaan ole mikään uusi keksintö, sillä tätä marjaa on käytetty ruoanlaitossa jo vuosisatoja. Itse asiassa yksi ensimmäisistä karpalokastikeresepteistä on vuodelta 1663 peräisin olevassa keittokirjassa. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1930, me teimme sitten kastikkeesta kuuluisan viemällä sen kaupan hyllyille.
AIVAN SUPERMAHTAVA MARJA.
Hyvää tekevää voimaa elimistöllesi
Hyväksi sydämelle
Karpalo sisältää enemmän polyfenoleja kuin useimmat suosikkihedelmät ja -marjat. Täten karpalo voi tutkimusten mukaan hoitaa verenkiertoa ja verenpainetta sekä ylläpitää sydämen ja verisuonten terveyttä. \*
SourceVirtsateiden terveyden kohentaja
Yksi karpalon tunnetuimmista terveyshyödyistä on sen kiinnittymistä torjuva vaikutus, jonka seurauksena tietyt bakteerit saattavat poistua elimistöstä.
SourceSuoliston ystävä
Lisää tutkimustietoa odotellessa! Nämä pienet punaiset apurit vähentävät vatsan haitallisia bakteereja ja parantavat siten suoliston mikrobiomin tasapainoa. \*
SourceTerveet ikenet ja hampaat
Karpalo toimii tukena arjen hammashoidolle, sillä se auttaa torjumaan bakteereita ja tulehtuneisuutta. \*
Source